Македонија
8. February 2020 - 14:47

Мисајловски: Обновата доаѓа насекаде во Македонија, граѓаните заслужуваат подобра иднина, а ВМРО-ДПМНЕ тоа го ветува

„Денеска имаме една убава прилика и можност да сме во Бутел.

Доста граѓани дојдоа на оваа средба што мене навистина ми е драго да разговараме за обновата што доаѓа, за исте мерки кои ВМРО-ДПМНЕ планира да ги стави во програмата која набрзо ќе излезе и ќе ги опфати сите категории на граѓани, односно во сите сфери на општеството ќе биде таа програма присутна.

Драго ми е што доста непартиски луѓе дојдоа тука, луѓе кои што навистина си ги кажаа своите маки, дадоа критики, но и дадоа многу убави сугестии и ни дадоа ветер во грб како да продолжиме понатака.

Обновата доаѓа насекаде во Македонија, добро е овие средби што ги правиме се почесто, раководството на ВМРО-ДПМНЕ е постојано на терен и ќе продолжи да биде на терен. Набрзо ВМРО-ДПМНЕ ќе ја формира новата Влада, набрзо народот нека биде подготвен да се приклучи целосно кон ВМРО-ДПМНЕ, бидејќи крајната цел е да ја обновиме Македонија и да направиме силна и просперитетна држава.

Се ова што го правиме на терен нека биде лекција за сите нас дека има доста граѓани кои што имаат свои проблеми и треба тие проблеми да им ги решиме. Партиите се за граѓаните, а ВМРО-ДПМНЕ ќе остане народна партија, ие ќе продолжиме на терен, ние ќе продолжиме да се гледаме со сите луѓе. Се разбира и со луѓе од партијата, но и со многу луѓе кои што доаѓаат непосредно да се приближат.

Ќе бидат отворени овие средби за секој еден да дојде да го каже своето мислење, а се разбира тоа ние утре да го направиме, Тој проблем нивни или сугестија да го направиме подобро нешто, односно да ги решиме тие проблеми. Затоа ВМРО-ДПМНЕ е бренд, затоа ВМРО-ДПМНЕ ќе продолжи со работа на терен, затоа што граѓаните на Република Македонија заслужуваат многу проекти, заслужуваат подобра иднина, а ВМРО-ДПМНЕ тоа го ветува.“ - Изјави Владо Мисајловски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ.