Македонија
25. December 2020 - 14:01

Министерството за животна средина не знае колку диви депонии има во земјава

Министерството за животна средина не знае колку диви депонии има во земјава. Министерот Насер Нуредини вели дека со 6 законски измени за кои зелено светло треба да дадат пратениците ќе се регулира отпадот. Податоци нема ниту за тоа каде се се фрла ѓубре и се гори во околината на Скопје. Градоначалникот Петре Шилегов вели дека борбата со дивите депонии продолжува. По тој повод почна расчистувањето на сметот во Визбегово, проблем стар 30години.

 

Елена Милошевска

Ново на Сител