Министерот за правда Саљији поднесе оставка поради случајот со малиот Алмир | Сител Телевизија
Македонија
20. March 2018 - 20:51

Министерот за правда Саљији поднесе оставка поради случајот со малиот Алмир

 - Билен Саљији вечерва поднесе оставка од функцијата министер за правда поради, како што образложи, разнишаната доверба во судството по одлуката за преквалификување на обвинението во случајот на малиот Алмир.

Вечерва посочи дека оставката ја дава од морални причини, а не под притисок или неуспех.