Македонија
5. October 2016 - 8:41

Министерот Попоски на конференција за Авганистан во Брисел

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи Никола Попоски ќе учествува на конференција за Авганистан, во организација на Eвропската унија и на Владата на Авганистан, што ќе се одржи во Брисел.

На конференцијата, како што соопшти МНР, ќе учествуваат високи претставници на институциите на ЕУ и на земјите-членки, претставници на земјите-кандидати, трети земји и меѓународните организации.