Македонија
24. July 2021 - 15:54

Мицкоски: Заев предложил своја советничка за во Судскиот совет, ете зошто Македонија не е правна држава

Советник на Заев, финансиер на СДСМ, владин член на бордот на Телеком – Тања Чачарова Илиевска, сега е претставена за независен експерт и предлог за член на Судскиот совет, пишува претседателот Христијан Мицкоски на социјалните мрежи.

„Еве зошто Македонија со власта на Зоран Заев не е правна држава и зошто немаме независно судство. Зошто сме 111-ти по корупција и најлоши во Европа. И зошто со Заев нема да не биде. Ова се тие европски вредности на Заев“, пишува Мицкоски.