Македонија
12. May 2021 - 19:14

Мицкоски оствари телефонски разговор со претседателот на Европската народна партија Доналд Туск

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на својот Фејсбук објави дека остварил телефонски разговор со претседателот на Европската народна партија Доналд Туск, поранешен претседател на Европскиот Совет и премиер на Полска.

– Разговаравме за актуелните случувања во земјава, го информирав за високиот степен на криминал и инволвираноста на високи претставници на владата во таквиот криминал кој поминува неказнет, како и широката распространетост на корупцијата и гушењето на слободата во земјата. Не е можен напредок, со корумпирано судство, не се можни фер избори со поткуп, и двојни стандарди. Не е можна нормалност со силеџиска и исплашена влада која турка закони за лични интереси на грбот на народот, напиша Мицкоски.

Посочи дека со Туск договориле понатамошна соработка и поддршка во рамките на заедничките процеси во интерес на ВМРО-ДПМНЕ и на земјата.