Македонија
5. November 2018 - 11:32

Метеоролозите со најнови прогнози: Еве кога се очекува да падне првиот снег во Македонија

Сончево, суво и топло време прогнозираат светски метролошки сервиси за Скопје до крајот на оваа година. Првиот снег ќе падне на почетокот на 2019 година.

До крајот на овој месец не очекува променливо време. Првата половина на октомври ќе заврши со сончеви денови, а во втората половина не очекува пат на температурите и променливо време со дожд.

Во ноември месец метеролозите прогнозираат прогнозираат сончеви денови со пониски температури. Првите две седмици температурите ќе бидат во позитивата, а кон крајот на ноември утрински ќе бидат под нулата, а дневните до 7 степени.

Во декември се очекува променливо, но претежно сончево време. Утринските температури ќе бидат до -6, а дневните до 3 степени.

Првиот снег ќе падне во 2019 година.