Loading Video...
Свет
8. October 2019 - 18:20

Меркел - без компромис за Северна Ирска нема договор за Брегзит

Договор помеѓу за Брегзит е можен само доколку Велика Британија ја остави Северна Ирска во европската царинска унија му порача германската канцеларка Меркел на британскиот премиер Џонсон.  Доколку Лондон  продолжи да  инсистира поинаку  договор  е еречиси невозможен истакна   Меркел.  Ако  до 19 окотмври  ЕУ и Велика Британија не се договорат,британскиот премеир  по закон е должен да бара ново одложување на Брегзит  потсетуваат британските медиуми. Но  Џонсон упорно тврди дека на 31 октомври Велика британија ке ја напушти ЕУ по секоја цена.