Бизнис
30. јуни 2016 - 19:49

МЕПСО го подобрува снабдувањето со струја во тетовскиот регион

МЕПСО денес го стави под напон во пробна работа новиот 110 киловолтен далновод што ги поврзува трансформаторксите станици Скопје1-Југохром-Теарце и Тетово 1 по неколкумесечното градење на 158 нови столбови.

Работата на овој далновод според надлежнтие треба да обезбеди квалитетно и постојано обезбедување со електрична енергија во тетовскиот регион .