Loading Video...
Свет
16. November 2018 - 19:35

Меј не може да најде министер за Брегзит

Британската премиерка Меј не може да најде министер за брегзит, откако вчера Доминик  Раб поднесе оставка.Таа му понудила на министерот за животна средина Мајкл Гоув да  го наследи Раб  но тој ја одбил. Покрај Раб, кабинетот на Меј го напуштија уште тројца минситри несогласувајки се со нејзниот дооговор со Брисел за Брегзитот.  Прмеиерката и денеска истакна дека договорот за излегувањето  на Велика Британија  од ЕУ е добар и изрази оптимизам дека истиот ќе биде поддржан во Парламентот идниот месец.