Живот
11. November 2016 - 15:50

Медиумите ja нарекуваат „Трампова ѕвезда“: Оваа жена ќе владее со Америка, а не е Меланија

Новоизбраниот претседател на САД, Доналд Трамп, до својата 70-та година успеал да создаде не само успешен бизнис и корпорација вредна повеќе милијарди долари, туку и големо семејство. Негова најголема гордост е секако ќерката Иванка.

Иванка Трамп е совршен пример за современа Американка. Во 35-та година таа е среќна жена и мајка на три деца, успешна деловна жена, голем филантроп и успешна писателка. Во неа Трамп има безгранична доверба и нејзе ѝ го доверува заклучувањето на најважните договори.

Медиумите и политиколозите ја нарекуваат „Трампова ѕвезда“ која ги донесе републикнаците до победа на овие избори. Иванка ја поддржуваше кампањата на татко ѝ, активно учестуваше привлекувајќи многубројни гласачи. Според експертите, токму таа, а не Меланија, сопругата на Трамп, ќе биде прва дама на САД во следните четири години.

Иванка со највисока оценка го заврши Економскиот факултет во Пенсилванија, а знаењето го искористи за основање сопствена фирма. Подоцна се префрли во големите компании и корпорации во кои високо котираше.

На 26 години стана потпретседателка на корпорацијата на својот татко, „Организација Трамп“ и до денес е на таа функција. Има сопствена марка накит „Иванка Трамп“, а подоцна креираше и облека и чевли. Според западните медиуми, таа е пример за совршена жена.

Во 2009 година се омажи за медиумскиот магнат Џерад Кушнер, роди два сина и една ќерка.