Бизарно но вистинито
20. September 2017 - 13:01

Медицински сестри покажуваат среден прст на новороденчиња и ги нарекуваат “мали демони“

Две медицински сестри од воената болница во Џексонвил биле тргнати од должност откако во јавноста се појавиле фотографии кои сведочат за нивните нехумани постапки со бебиња.

Фотографиите првобитно биле поставени на “Snapchat”, но подоцна се појавиле и на “Facebook”, бидејќи загрижените луѓе сакале да ја запознаат пошироката јавност со овие неприфатливи постапки.

На една фотографија се гледа медицинска сестра која покажува среден прст, а во описот под фотографијата стои:

“Вака се чувствувам моментално благодарение на овие мали демони”.

На другата фотографија, гледаме медицинска сестра која го држи бебето под рацете, а луѓето кои ја поставиле фотографијата на Фејсбук тврдат дека тоа е само кадар од видео на кое малото девојче се форсира да “танцува“ на рап музика.

Тие две фотографии се споделени повеќе илјади пати, а предизвикале огромен бес кај корисниците на социјалните мрежи, бројни коментари за осуда, по што веднаш уследила реакција од управникот на болницата:

“Запознаени сме со фактот дека фото и видео содржините се тотално неприфатливи: Тоа е многу непрофесионално и не смее да се толерира. Откривме за кои лица станува збор, отпуштени се, и повеќе нема да бидат во контант со пациентите”.