Свет
16. April 2019 - 8:22

Масовно убиство во Канада

Еден човек од канадскиот град Пентиктон (Британска Колумбија) застрелал и убил четири лица што претходно ги познавал, објави КТВ.

За личноста на убиецот  нема детали. Беше констатирано само декатој не убил минувачи, но ги убил неговите познаници. Претставникот на градската полиција, Тед де Џегер, рече дека стрелачот по инцидентот дошол во полиција и се предал. Моментално стрелецот е уапсен, причините за неговите дејства се утврдени.

Сличен инцидент се случил и и во канадскиот град Салмон-Арм (провинција Британска Колумбија), каде што еден 25-годишен маж отворил оган кај парохијаните во локалната црква . Како резултат на тоа, починале четири лица.