Македонија
20. December 2020 - 21:21

Масовна раздвиженост вечерва на градскиот плоштад

Градскиот плоштад вечерва е полн со луѓе. Големата раздвиженост беше забележителна по 18 часот кога завршува работното време на угостителските објекти.

Многу млади, но и возрасни со своите деца времето го минуваат на градскиот плоштад каде на моменти може да се забележи дека тешко се одржува предвидената физичка дистанца. 

Ова не е прв ваков случај. Вчера по 18 часот масовност била забележана и во еден трговски центар, каде интервенирале и екипите на инспекторатот.