Македонија
29. November 2019 - 17:44

Масовна излезност на Маршот за чист воздух

Решавање на долгогодишниот проблем со Охис, ова е едно од 250 барања на граѓаните и еколошките здруженија кои  излегоа на Маршот за чист воздух.

Стартуваа од плоштадот Богородица продолжија кон Собранието,  а крајната дестинација ќе биде Владата. 

Целта на овој Марш како што велат е да се изрази револтот од енормно  загадениот воздух кои што го дишат граѓаните во земјава.

 

Ирена Чачкова