Македонија
28. February 2017 - 18:16

Масовна излезеност „ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА“

И денеска огромен број на граѓани се одзваа на повикот од Граѓанската иницијатива ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА на собирот за зачувување на унитарноста на Република Македонија. Голем број на граѓани се уште пристигнуваат пред Владата од сите страни.

zbir

Маршевите за зачувување на унитарноста на државата се одржуваат и попладнево  на повик на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.

За разлика од вчера, денеска освен во Скопје, маршеви има и во Куманово, Прилеп, Штип и во Кичево.