Балкан
7. October 2016 - 14:20

„Марија, прости ми“: Монструмот моли за прошка - Еве што му порача таа!

Монструмот Ахмет Маринковиќ (40) е во притвор со двајца цимери, на кои им кажувал дека се кае за тоа што го направил и дека се надева дека неговата невенчана сопруга Марија Ферезовиќ (21) ќе му прости што ја тепал и жигосал, поради децата кои ги имаат.
 
Како што пишуваат српските медиуми, нивните извори велат дека се уште никој не го посетил и дека не се знае дали Марија заминала засекогаш и дали ги зела децата со себе.
 
- Никогаш нема да се вратам... Нека скапе во затвор. Не би му простила ниту за двете деца. Не сум луда повторно да дозволам да ме мачи и тепа, а децата да го гледаат тоа. Тој повеќе не ме интересира, - изјавила Марија.
 
Несреќната жена, Ахмет ја мачел 48 часа. Таа исто така кажала дека нејзиниот невенчан сопруг ја тепал со раце и нозе, па ја жигосувал, ја терал да го јаде неговиот измет и ја сечел со жилет!
 
- Се воздржував да не пуштам глас додека ме тепаше, за да не слушнат децата. Цело време молчев и трпев, но кога почна да ме жигосува и сече со жилетот, не можев да издржам врескав и пшлачев. Децата слушанаа и веднаш се обидоа да дојдат до мене, но тој им забрани, - изјавила Марија, чии повреди зборуваат поглсно од зборовите.
 
Ахмет, моментално се наоѓа во мала ќелија, со уште двајца затвореници.
 
- Мирен е како бубачка. Од време на време ќе им се пожали на затворениците за злосторствата кои ги направил. Инаку досега тој не бил приведуван, - изјавил соговорникот.