Македонија
17. јуни 2018 - 8:33

МАНУ и БАН ќе помагаат во реализација на Договорот за соработка меѓу Македонија и Бугарија

Претседателите на Македонската академија на науките и уметностите и на Бугарската академија на науките, Таки Фити и Јулијан Ревалски, денеска во Охрид ќе информираат за вчера потпишаниот договор за соработка.

Како што соопштија од МАНУ, станува збор за Платформа за соработка на академиите и помош при реализација на договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Македонија и Бугарија.