Фудбал
13. September 2017 - 13:56

Мамиќ: Не одам во затвор, ако ме осудат сам ќе си пресудам!

Првиот човек на ДИнамо Загреб, Здравко Мамиќ од 13 часот  држи прес за јавноста. Ја отворил со информацијата дека Динамо е блокиран поради долгот кон Дражен Ладиќ од 7 милиони куни, а потоа продолжи за репрезентацијата, медиумите, навивачите се додека не го отвори срцето и за неговото судење во Осијек за извлекување на голема сума пари од Динамо. „ Нема да ме видите во хрватскиот затвор!Би ја напуштил Хрватска во 4. саекунда, но го сакам својот живот. Сам ќе си пресудам, не заслужив да одам во затвор. Ако ме осудат сам себе ќе си пресудам“, рече Мамиќ.