Живот
18. November 2015 - 22:12

Малку по малку, ткивото и се распаѓало - Минала низ пекол, а еве како изгледа денес!

Имала 10% шанса да преживее, но девојчето покажала лавовско срце.
 
Хармони-Роуз Ален има само 11 месеци. Таа е весела девојка и штотуку ги направила своите први чекори.
 
Но, само 10 дена после нејзиното раѓање започнала нејзината ноќен кошмар: Гушење, кашлање и помодрување на кожата. Нејзините родители веднаш ја однеле во болница.
Таму откриле виолетова точка на носот, а таа морала да биде пренесена во специјална клиника.
 
По доаѓањето, веќе целото тело и било прекриено со дамки. Хармони- Роуз боледува од менингитис, воспаление на мембраните кои заштититуваат мозокот.
 
Инфекцијата била премногу опасна. Во иднина во ткивото доколку не стига доволно крв - човек е осуден да изгние жив.
 
Докторите прогнозирале дека шансите да преживее се само 10%. Двете раце и нозе, како и носот морале да бидат ампутирани.
Девојчето се борело и ја победило болеста. Дурри и без раце и нозе се учи да лази. А наскорро ќе ја добие и својата протеза.
 
Со многу виталност и енергија, штотуку го прославила својот втор роденден.
На Фејсбук страницата „Hope for Harmony“ семејството собрало средства за понатамошно лекување и вакцинирање.
 
Чувај се малечка!