Loading Video...
Свет
12. јуни 2019 - 20:02

Макрон сака да ја види Меркел на чело на ЕК

Макрон би ја поддржал Меркел да стане прв човек на ЕК , доколку таа тоа го сака.  На Унијата и е потребен некој моќен а Меркел би била одлична на таа фунцикија. Ако се кандидира јас ќе ја поддржам  изјави францускиот претседател.  Меркел порача дека не сака да биде на чело на ЕК и дека по истекот на нејзиниот 4 мандат  на местото кацеларка на Германија во 2021 година ќе замине во политичка пензија.