Бизнис
22. November 2016 - 20:13

Mакедонските зони работат по светски стандарди, оценка на светската организација на слободни зони

Македонските економски зони работат по европски и светски стандарди и нудат актрактивни услови за инвеститорите.

Ова е оценката на Светската организација на слободни зони чија членка денес стана и македонската дирекција.

Ника Манукова, директор на ФЗО за Европа и Русија

Директорот на зоните потенцира дека и покрај политичката криза директните странски инвестиции се во пораст во однос на лани. Очекува извозот од зоните да биде за 20% повеќе од минатата година, а бројот на вработени да достигне 7500 до крајот на 2016.

Виктор Мизо, директор на ТИРЗ

Во Светската организација на слободни зони членуваат  над 250 зони од 47 земји.  Се проценува дека има околу 3500 економски зони ширум светот.

Филип Момировски

Снимател тони

Ника Манукова, регионален директор на Светската организација на слободни зони

Виктор Мизо, директор на ТИРЗ