Спорт плус
12. October 2015 - 17:47

Македонските пливачи со медали се вратија од Крањ

Успешен настап имаа пливачите на ПК „Бета“ на меѓународниот натпревар „ Старт 2015“ кој се одржа во Крањ, Словенија, а на кој учествуваа 35 клуба од вкупно 6 земји .
- Андреј Стојановски прво место во дисциплината 100 метри мешано, прво место во дисциплината 100 метри градно, прво место во дисциплината 50 метри градно, второ место во дисциплината 100 метри слободно и трето место во дисциплината 50 метри грбно.
- Марко Бејатовиќ второ место во дисциплината 50 метри градно и трето место во дисциплината 100 метри грбно
- Мартин Тодоровски трето место во дисциплината 100 метри слободно.