Македонија
28. January 2020 - 13:47

Македонските навивачки групи обединети на Македонија - Косово

Македонски навивачки групи ќе бидат обединети на мечот на македонската фудбалска селекција против Косово, во баражот за Европското првенство 2020.

На мечот се очекува да присуствуваат Чкембари, Лозари, Војводи, Рибари, Мајмуни, Паткари, Гемиџии Гостивар, Фаланга, Лебари, Гемиџии Велес, Ултра банда, Сејмени, Улави, Ѓаоли а дел од нив веќе го најавија обединетото присуство како „историска одлука“на нивните фан страни.

Навивачката група на косовската фудбалска репрезентација позната како Дардани вчера објави дека се договориле со тетовските балисти со здружени сили да навиваат за Косово.