Македонија
30. January 2018 - 21:16

Македонските државјани ќе патуваат со лична карта во БиХ

Македонските државјани ќе може да патуваат во Босна и Херцеговина со  лични карти.

На денешната седница на македонската Влада  е  разгледан и прифатен Извештајот за завршени преговори за усогласување на текстот на Спогодбата меѓу Владата на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за условите за патување на државјаните на двете земји со лични карти.

По усогласувањето на спогодбата и по ратфикацијата во собранијата, граѓаните од двете земји во Македонија и во Босна и Херцеговина ќе можат да патуваат со лични карти, соопшти владината прес-служба.