Македонија
13. January 2017 - 13:30

Македонската полиција на нозе: Исчезна дете

Ќ.Ј. од селото Житоше пријавил дека пред три дена од домот во непознат правец се оддалечил неговиот брат, 57-годишниот Ќ.З.

Тој во 08 часот и 30 минути се упатил кон Градската Болница во Прилеп, со цел да прими терапија, а истиот бил лице со ментална попреченост и констатирана болест епилепсија.

Повеќе не се вратил дома.

Исто така, 38-годишниот М.И. од Битола пријавила дека пред пет дена од нејзиниот дом во непознат правец се оддалечил нејзиниот 11 годишен внук од брат кој често пати не се враќал дома, туку престојувал кај роднини и другари во населбата Баир.

Се превземаат мерки за пронаоѓање на лицето