Спорт плус
1. October 2022 - 12:47

Македонската кикбокс репрезентација заминува на ВАКО Светското кикбокс првенство во Италија

Македонската кикбокс репрезентација заминува на ВАКО Светското кикбокс првенство за деца, кадети и јуниори во Лидо Ди Једоло во Италија кое ќе се одржи од 30.09 до 09.10.2022.

Репрезентацијата ја предводи претседстелот на Кик Бокс Маи Таи федерацијата  М-р Дејан Митровски – Урко  заедно со Ген. Секретaр Драган Атанасовски а во составот на натпреварувачи влегоа натпреварувачите: Марија Димовска, Јадранка Темелковска, Силвио Мировски, Нелсон Узеир и Панче Витанов.

„Следи врвно светско кикбокс доживување на кое силите ќе си ги одмерат 1924 натпреварувачи во 2566 пријави од 62 држави од светот. Се надеваме на високи достигнувања и медали, но ќе го чекаме крајниот исход од натпреварите.

Репрезентацијата е подготвена и спремна да се бори за медали на татами и ринг. Марија Димовска и Нелсон Узеир ќе настапат на татами во дисцилината кик лајт, а Јадранка Темелкова, Силвио Мировски и Панче Витанов ќе се борат на ринг во дисциплината лоу кик. Конкуренцијата е голема бидејќи ова е најмасовното јуниорско кикбокс првенство досега, но ние ова го доживуваме како поттик и мотив за врвна борба и секако достигнување на светски медали “ – изјави м-р Дејан Митровски – Урко (претседателот на КМФМ).