Loading Video...
Спорт плус
18. јуни 2019 - 16:52

Македонија со 12 спортисти на вторите Европските Олимписки Игри

Македонија ќе биде претставувана од 12 спортисти во 8 спортови на вторите Европските Олимписки Игри, што од 21 до 30 јуни ќе се одржуваат во Минск, Белорусија.
 
Први (веќе утре) на игрите ќе отпатуваа боксерите, меќу кои е и знаменосецот Гоце Јаневски. 
 
На овие игри, што се однесува до постигнувањето на резултатите,  најмногу се очекува од актуелниот европски шампион во карете Емил Павлов.
 
Македонската делегација ќе ја предводат спортскиот директор на националниот Олимписки комитет и генералниот секретар Сашо Поповски.