Бизнис
3. October 2018 - 8:52

Македонија и Србија ќе градат заедничка гранична железничка станица

Македонија и Србија ќе градат заедничка железничка станица на која ќе има заеднички гранични  и инспекциски служби и заедничка царина.

Проценетата вредност е околу 4,5 милиони евра, а проектот за изградба ќе биде презентиран денеска во ЕУ инфо центарот во Скопје. 

На настанот најавено е обраќање на министерот за транспорт и врски Горан Сугарески.