Македонија
2. December 2020 - 8:26

Македонија и Албанија ќе потпишат спогодба за менаџирање на риболовот на Охридското и Преспанското Езеро

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа денеска со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство на Албанија, Бледар Чучи ќе потпише спогодба за заедничко менаџирање на риболовот на Охридското и Преспанското Езеро.

Двајцата министри ќе го посетат и Хидробиолошкиот Институт во Охрид, а најавени се и изјави.