Живот
25. December 2017 - 11:16

Мака мачите со пари - направете ги овие работи и ќе ви се подобри финансиската состојба

Многумина тврдат дека ова функционира. Фенг Шуи е древна кинеска вештина која тврди дека поедини аспекти од животот можете да се унапредите или да се упропастите според распоредот на работите во домот, односно распоредеот на просторијат, положбата на куќата...

Ако мака мачите со парите и се прашувате кога и на вас ќе ви тргне во животот, пробајте со овој единствен трик. 

Ако сакате да ја зајакнете својата финансиска ситуација, направете ја оваа измена во својот животен простор и парите ќе почнат да си доаѓаат. Барем така вели Фенг Шуи. 

Не користете симболи за вода во домот

"Цевките што протекуваат се знак дека парите не доаѓаат од рака", вели консултантот на Фенг Шуи, Карен Рух Картер. За да ја засилите вашата банкарска сметка, мора да ги поправите сите скршени цевки во куќата, но исто така да се ослободите од сета вода која стагнира долго време, на пример, за промена на водата во цветната вазна.

Најдобро е да се избегне изложеноста на уметничките дела со водни елементи - особено во спалната соба, или да се постават огледала на места повисоки од вашиот нос, советува Фенг шуи.