Живот
11. July 2016 - 21:55

Мајката му кажа на синот дека повеќе нема рак - Поради неговата реакција ќе заплачете!

Детето Бенџамин Морис има 7 години, од својата трета година боледува од акутна лимфоблстна леукемија.

На цела среќа, малиот по повеќе од половина од својот живот успеал да ја победи оваа тешка болест. А мајката Кејси Морис, пред што му ја кажала убавата вест, одлучила да ја уклучи камерата и да ја сними неговата реакција кога ќе му ја каже најдобрата вест во својот живот. 

- Току кога го паркирав автомобиот пред куќата ми се јави онкологот на Бен со резултатите од неговите неодамна болни клетки, за да ми каже дека резултатите се потполно негативни, тоа значи дека Бен го победил ракот, објаснила мајката.

- Ќе одам ли сепак во летниот камп?

Кога отиде да му ја каже среќната вест, го прашала: Знаеш ли како вчера ги правеше тестовите за коскена срж и дека бараа дали има уште траги од ракот?. Детето нервозно и загрижено ја гледаше мајката, но таа не сакаше да дозволи долго да размислува на тоа. „Немаш повеќе рак“, му кажа таа. Неговото прво прашање бише дали тоа значи дека сепак ќе оди во летниот камп. Мајката се насмеа и му кажа дека ќе оди во кампот. Неговата реакција веројатно е нешто најдобро што ќе го видите денес.