Живот
11. January 2018 - 13:12

Мајка оставила замотано бебе пред болница: Лекарите се шокирале кога погледнале под ќебето

Нема поголема тага од тоа кога мајката ќе го напушти своето штотуку родено бебе, така многумина деца завршуваат во сиропатилиште, надевајќи се дека некое друго семејство ќе ги посвои.  Секое дете заслужува да порасне во топол дом, со родителите кои ќе му пружат љубов и грижа. 
 
Мајката на ова мало момче се откажала од него уште на самиот почеток. Ова дете е родено без рака и нога, а мајката го отфрлила. Го оставила во една болница во Бразил. Кога лекарите и сестрите погледнале под ќебето, виделе дека момчето е родено со хендикеп. 
 
Оваа приказна го обиколи целиот свет. Откако дознала за ова, едно семејство од САД од истиот момент решило да му пружи дом. 
 
Малиот Гејб  сега има 12 години и се прави сам: јаде, црта, користи компјутер, се чешла, а одличен е и во глумата и пеењето. Неговиот оптимизам и волја за живот ги инспирира сите во неговата околина. 
 
Погледнете ја приказната за момчето во продолжение...