Живот
28. December 2016 - 19:22

Мајка на која и се восхитува целиот свет: И починало бебето, но со овој гест спаси други новороденчиња

Ариел Метјус (25) го загуби своето бебе Ронан само 11 дена по неговото раѓање. За да го зачува споменот на него, се одлучи на благороден гест: го донираше сето свое млеко.

-Испумпував големо количество млеко. Одлучив да го донирам зошто знаев дека моето дете нема да успее, признава таа.

Храбрата мајка донирала речиси 5 литри и така спасила 3 бебиња.

-Благодарение на мојот прекрасен син успеав да благословам три бебиња со млекото за него. Се чувстувам среќно зошто барем на овие бебиња им помогнав да останат здрави и среќни, вели Ариел.