Македонија
12. October 2017 - 16:42

Мадрид чека одоговор од Пуџдемон

Карлес Пуџдемон има рок до 16 окотври  да ја расчисти дилемата – дали  пред два дена  прогласил независнот на Каталонија или не соопшти шпанската влада. Ако каталонскиот лидер потврди дека прогласил независност, ќе добие  уште  три дена да се предомсли . Во спротивно, ќе биде суспендирана автономијата на регионот порача премиерот Рахој.