Loading Video...
Свет
16. May 2021 - 16:36

Локални избори во Хрватска

Во Хрватска се одржуваат локални избори. Граѓаните избираат градоначалници и водачи на жупаниите. Изборните резултати се очекуваат со посебно внимание во Загреб, Сплит, Риека и Осиек. Четирите града ќе  добијат нови градоначалниците, бидејќи неодамна почина долгодишниот прв човек на Загреб Милан Бандиќ, а останатите досегашни први луѓе на Сплит, Риека и Осиек не се кандидира повторно.