Македонија
1. March 2017 - 17:34

Љубовта кон татковината е над сè: Битолчани со масовна поддршка за заедничка Македонија

Ниту дождот не ги спречи битолчани да излезат и да порачаат дека нема да дозволат рушење на граѓанска Македонија.

Граѓаните масовно излегоа да дадат поддршка на иницијативата „За заедничка Македонија“ и да кажат дека нема да дозволат разнебитување на државата.

bitola protest2

Огромниот број граѓани на Битола остро се спротивставуваат на најавите за двојазичност на Македонија, нејзино разнебитување, смена на химната, знамето и државниот грб.

bitola protest3

bitola protest4

bitola protest5

bitola protest6

bitola protest1

bitola protest7

bitola protest8

bitola protest9

bitola protest10

bitola protest11