Живот
11. December 2015 - 15:30

Љубовта е посилна од се: Тина му се извини на Дарко!

По цел ден избегнувања, Тина прва попушти и одлучи да поразговара со дарко.
 
Разговараа во дневната соба, одвоени од сите станари. Пред се му се извини што го испрска со вино, а потоа и за навредите која, како што тврди, ги кажала поради алкохолот. Кажа дека ниту Барбара ниту Зорица не би требало да сносат вина што и кажале зошто и таа би го направила истото ако била на нивно место. Го испрскала дарко зошто и го кажале тоа во лош момент, а призна дека тоа не било добро од нејзина страна. Потоа, призна дека претералала со некои зборови зашто е брзоплета и дека не сеќава што се кажала. Даеко видно разочаран ја слушаше, а и одговори дека не реагирал на нејзината постапка зашто добро ја познава и знаел дека тоа не го мислела.
Своето помирување го запечатија со многу прегратки на кои инсистираше Тина, а потоа и го бакнуваше во лице. Му се  извини уште неколку пати за на крај Дарко со насмевка на лицето во свој стил и каже: „Не се секирај, се е во ред“. Ја напуштија дневната соба прегрнати, а Тина додаде дека навистина и е жал зошто можеле да го испијат виното со кое го испрка.