Македонија
19. January 2022 - 13:35

Љубиша Димовски во Челопек го фати светиот крст за Богојавление Водици

Средношколецот Љубиша Димовски во Челопек го фати светиот крст на традиционалното празнување на Богојавление Водици. Празнувањето започна со света литургија во црквата Света Богородица, од каде верниците се упатија кон дворот на црквата Свети Никола.

– По извршениот водосвет, чиниот на спуштање на светиот крст во црковниот базен го изврши надлежен парохиски свештеник отец Ненад Ѓорѓевски, информираа од црковниот одбор.

 По светиот крст скокнаа вкупно четворица верници.