Бизнис
11. April 2018 - 19:40

Љубе Бошковски и официјално влезе како советник за странски инвестиции во кабинетот на премиерот Заев

Владата и официјално го назначи Љубе Бошковски за советник за странски инвестиции во кабинетот на премиерот Заев.

Лидерот од Обединети за Македонија бил единствениот кандитат кој ги исполнувал условите кои се барале на огласот -  диплома од правни науки, активно познавање на англискиот јазик и  5 годишно искуство во струката.

Платата која Бошковски ќе ја прима како советник на Заев изнесува 50 илјади денари.

Примени се уште 4 посебни советници на премиерот. Фидан Колев, за транспорт и врски, Рубин Земон за мултукултурно општество, Фатмир Битиќи за спроведување на рамковниот договор и Горѓи Тасев, советник за млади и спорт.