Живот
26. October 2017 - 14:33

Листа на најчудни фетиши

Некои луѓе имаат многу чудни желби в постела, популарно наречени фетиши. Повеќето од нив се обични, секојдневни сексуални фантазии, но има и не така обични. Еве некои од нив.

1. Потчинување

За многумина, власта и моќта се афродизијак. Некои сакаат да потчинуваат, други - да бидат потчинети. Просто, игрите на дисциплина, давање и исполнување наредби и заповеди, казнувања - за нив претставуваат возбуда.

Тука спаѓа и врзувањето со јаже или „лисици“, употреба на камшик, носење кожена или скај облека...

2. Хибристофилија

Тоа најчесто се појавува кај жените. Некои дами ги возбудува помислата да бидат нападнати од маж со црна маска. Затоа и многу од нив завршуваат пред олтар со затвореник.

3. Обувки

Фетишизмот кон обувки е познат и како ретифизам. Допирот со женски обувки, кај некои мажи предизвикува најсилна сексуална возбуда.

4. Приказни и улоги

Љубовните партнери честопати сакаат да си ја „зачинат“ постелата, па смислуваат улоги, набавуваат костими и почнуваат да глумат. Како предигра.

5. Воајерство

Воајерство е она кога некое лице го постигнува своето сексуално задоволство со тоа што гледа како некој друг се соблекува и/или се оддава на сексуален чин.