Македонија
8. November 2017 - 10:15

Лицата со Даунов Синдром од танцовото студио „Dancers United Mk го прославија третото место во Копенхаген

- Во конкуренција од над 4.000 натпреварувачи од 29 земји, лицата со Даунов Синдром од танцовото студио „Dancers United Mk“ го освоија третото место на меѓународниот турнир  по танци кој се одржа во Копенхаген, Данска од 17-21 октомври.

Големиот успех на меѓународна сцена танцовото студио „Dancers United Mk “ од Карпош, вчера вечер го прославија во нивното студио во присуство на роднини, пријатели, гости, како и на градоначалникот на Општина Карпош Стефан Богоев.

Нашите танчери се натпреваруваа во категоријата параденс- интегративна формација,  под менторство на тренер- кореографката Виолета Башевска