Џет-Сет
2. May 2016 - 19:57

Легендарниот актер сместен на интензивна, се бори за живот

Великанот на српското глумиште Велимир Бата Живојиновиќ во средата е примен во една болница во Белград поради влошена здравствена состојба, а сега е сместен на одделението за интензивна нега.

Здравствената состојба на славниот српски актер и натаму е сериозна. Бата е сместен на одделението за интензивна нега, а лекарите потврдија дека покрај срцева имал и бубрежна слбост, поради што максимално се трудат да му обезбедат најефикасна терапија.

На Бата во вторникот нагло му се слоши, а во средата е префрлен во една белградска болница. Неговата внука рече дека прогнозите се неблагодарни но се надева дека ќе се извлече.