Свет
21. February 2018 - 13:56

Лажна паника во Берлин: Евакуирана железничката станица поради сомнителна торба

Железничката станица во Берлин беше накратко евакуирана поради сомнителна патничка торба, а полицијата утврдила дека нема никаква закана. 
 
Полицијата соопшти дека можно е измена на возниот ред. 
 
Торбата е пронајдена на една од платформата од станицата во 11?10 часот по локалното време. Специјалците беа на терен и извршија проверка. 
 
На возовите им било дозволено да поминуваат, но не и да застанат.