Свет
21. December 2016 - 17:24

„Лајбах“ би настапувале на инаугурацијата на Трамп

Словенечката група „Лајбах“ соопшти дека е подготвена да настапува на инаугурацијата на новоизбраниот американски претседател Доналд Трамп, со што, според нив, тој би го решил наводниот проблем со неможноста „да најде ѕвезди за настап на инаугуративната церемонија“. 

- За Трамп мислиме се најдобро. Досега постои само интернационална иницијатива на нашите фанови, кои по пат на интернет не канат да настапуваме. Ние би пееле на инаугурацијата на Трамп ако не поканат, соопшти „Лајбах“.

На Твитер веќе е покрената акција со која се бара од Трамп да ја покани словенчката група „Лајбах“ да настапи на претседателската инаугурација на 20 јануари.

Пред неколку дена американски медиуми објавија дека Трамп не може да најде „ѕвезди од А листата“, кои ќе настапуваат на церемонијата на негово стапување на претседателската функција. Досега наводно Трамп бил одбиен од Елтон Џон, затоа што тој не се согласува со неговите ставови и со политиката која планира да ја спорведе. Има гласини дека Трамп е подготвен на музичарите да им плати десет милиони долари за настап.