Фудбал
9. October 2016 - 8:58

Квалификации за СП (3.коло): Италија гостува во Скопје

Во рамките на квалификациите за СП (Европска зона) вечерва се играат првите девет натпревари од 3.коло, а четирикратниот светски шампион Италија гостува во Скопје. „Азурите“ се непоразени во квалификациите повеќе од 10 години или 52 натпревара.

Распоред на натпреварите:
Г група: Македонија - Италија (почеток 20:45 часот); Албанија - Шпанија (20:45 часот) и Израел - Лихтенштајн (18 часот).
И група: Финска - Хрватска (18 часот); Украина - Косово (18:00), Исланд - Турција (20:45 часот).
Д група: Велс - Грузија (18:00), Молдавија - Р.Ирска (20:45), Србија - Австрија (20:45).