Фудбал
12. October 2015 - 12:34

Квалификации ЕУРО 2016: Македонија гостува кај Белорусија

Девет натпревари во три групи ќе се одиграат вечерва од последното 10.коло од квалификациите за ЕУРО 2016. Македонија во Борисов ќе гостува кај Белорусија.  
Во трите групи познати се четири селекции кои ќе играат на шампионатот, а неизвесна е борбата за второто место во групата Ц, каде Словачка и Укрина имаат ист број бодови и во групата Г, каде Русија има 17 бодови или два повеќе од Шведска.
Во групата Е борбата е за третото место и баражот, каде Словенија е во предност во однос на конкурентите и има три бодови повеќе.
 
Двојки од 10.коло.
Ц група: Белорусија – Македонија , Луксембург – Словачка, Украина – Шпанија.
Табела: Шпанија 24, Словачка 19, Украина 19, Белорусија 10, Луксембург 4, Македонија 3.
Е група: Естонија – Швајцарија, Литванија – Англија, Сан Марино – Словенија.
Табела: Англија 27, Швајцарија 18, Словенија 13, Естонија 10, Литванија 10, Сан Марино 1.
Г група: Австрија – Лихтенхштајн, Русија – Црна Гора и Шведска – Молдавија.
Табела: Австрија 25, Русија 17, Шведска 15, Црна Гора11, Лихтенштајн 5, Молдавија 2.