Свет
18. July 2021 - 13:46

Курц не ја знаеше австриската химна | ВИДЕО

Канцеларот на Австрија, Себастијан Курц за време на посетата на САД одби да ја пее австриската химна.

Курц за време на доделувањето на австриски државјанстав на потомците на жртвите на Холокаустот ја пееше химната, но според снимките тој не ја знае.

Курц не сакаше сам да ја пее химната, изјавувајќи дека „сигурно постојат луѓе кои можат да пеат подобро од мене“.

Тој за време на химната само ја отвораше устата и се смееше.