Живот
26. January 2016 - 15:36

Купиле кревет за 20 долари, останале шокирани од она што го нашле во него!

Тројца цимери од Њујорк купиле кревет на улична распродажба за само 20 долари, но подоцна сфатиле дека неговата вредност е десет пати поголема.

Кали Гуасти и нејзините цимери купиле евтин креветмера за малку пари да си го средат станот. Откако го донеле дома наизглед никаквиот кревет набавен на улична распродажба решиле малку да го истражат.

Откако едната од тројцата цимери, Риз Верковен го отворила патентот на едната страна од креветот имала што да види – нашла коверт во кој имало 4.000 долари. Ковертот бил само еден од многуте што ги нашле.

Се на се цимерите нашле повеќе од 40.000 долари, а меѓу банкнотите нашле и име на една жена.

1krevet-studenti

Следниот ден цимерите ја направиле вистинската работа – ја нашле жената. Во прашање била 90-годишна вдовица која плачела од среќа кога и биле вратени парите.