Спорт плус
6. January 2020 - 19:38

Кубацки победник на „Четирите скокалници“

Полјакот Давид Кубацки за првпат триумфираше на новогодишната серија четири скокалници откако денеска  триумфираше на скокалницата во Бишофсхофен со скоковите од 143 и 140,5 метри. 
Норвежанецот Мариус Линдвик кој оствари две победи на крајот го освои второто место додека трет беше Германецот Карл Гајгер.